Pansotti Primavera

Zin om je horecagasten te verrassen met een authentiek Italiaans gerecht? Probeer deze Pansotti Primavera – een smaakvolle gevulde pasta, perfect voor het voorjaar! Pansotti, een klassieke Ligurische specialiteit, wordt traditioneel gevuld met een mix van verse seizoen groenten en ricotta. 

Ingrediënten

6st. Pansotti Pasta
150g. Primavera saus
125g. Groentegrill Andalusië (1 beker)
15g. Grana Padano kaas (1 handje)
4bl. Basilicum
10g. Phase boter
Zout en peper

 

Bereiding

Zet een pan water op met een pastamandje erin
Verzamel alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden
Doe de 6 gevulde pasta voor 5 min. in het kokende water
Bak de 125g groenten in phase voor ca. 2-3 min (let op grote stukken deze hebben langer nodig om te ontdooien)
Voeg dan de 150g. Primavera saus toe en bak dit ca. 1 minuut
Voeg de pasta toe en meng alles goed door elkaar
Verdeel de pasta, groenten, saus en baslicum mooi over het bord met een lepel
Pak een handje Grana Padano en maak deze iets kleiner er verdeel over het bord
Doe hier nog wat zout en peper overheen en het is klaar

Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.