Pansotti is een heerlijke pastasoort die afkomstig is uit de Italiaanse regio Ligurië. Deze pasta wordt traditioneel gevuld met een mengsel van groenten, kaas en kruiden, en geserveerd met een botersaus met salie.

De vulling van Pansotti kan variëren afhankelijk van de streek en het seizoen. Het mengsel bestaat vaak uit verschillende soorten groenten, zoals snijbiet, spinazie, prei en artisjok, gecombineerd met een milde kaas zoals ricotta. De vulling wordt op smaak gebracht met kruiden zoals basilicum, tijm en nootmuskaat.

Voor de botersaus met salie wordt boter gesmolten in een pan en vermengd met fijngesneden salieblaadjes. Deze saus is een perfecte aanvulling op de zachte en delicate smaak van de Pansotti. Het gerecht wordt vaak afgemaakt met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Pansotti met salieboter is een eenvoudig en klassiek gerecht dat in de Ligurische keuken veel wordt gegeten. Het zachte en romige karakter van de vulling van Pansotti past perfect bij de aromatische salieboter en de pittige smaak van Parmezaanse kaas. Het gerecht is bovendien snel en gemakkelijk te maken, ideaal bijvoorbeeld als voorgerecht of onderdeel van een menu.

Ingrediënten

Pansotti Bufalo Ricotta e Spinaci

(The Smiling Cook)

Roomboter

Knoflook

Verse Salie

Cherry tomaat

Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de Pansotti 5 minuten in kokend water.
  2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en laat deze een beetje bruin worden
  3. Voeg de salieblaadjes en knoflook toe aan de pan en bak gedurende 1-2 minuten
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer goed door.
  5. Verwijder de pan van het vuur en laat de saus even afkoelen.
  6. Serveer de saus direct over de Pansotti

  7. Bak de halve cherrytomaatjes kort in een pan
  8. Garneer het bord af met de salie, tomaatjes en de Parmezaanse kaas.

D15 - Pansotti Ricotta en Spinaci

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.