Buchim Mushroom Noodle Bowl Gomashio

Absoluut boordevol umami-smaken, dit is een vegetarische kom van verrukkelijkheid. De aardse, sappige paddenstoelen zijn een geweldige drager voor de zoete en nootachtige buchimsaus en de sugarsnaps en sperziebonen voegen crunch toe samen met de zoute, nootachtige gomashio.

Ingrediënten

Buchimsaus

Lente uien

Kokosolie

Knoflook

Verse gember

Paddenstoelen

Sugar snaps

Sperziebonen

Noodles

Sesamzaad

Grof zeezout (vlokken)

Bereiding

  1. Fruit de lente-uitjes in de kokosolie in een grote koekenpan of wok 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook, gember en groenten toe en roerbak nog 3-4 minuten tot de groenten net zacht zijn.
  3. Voeg de Buchimsaus toe.
  4. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze daarna af.
  5. Om de gomashio te maken, rooster je de sesamzaadjes op middelhoog vuur en zout in een kleine pan tot ze licht geroosterd zijn. Pas op dat ze niet verbranden. 
  6. Bestrooi de noedels voor het serveren met de groenten, gomashio en lente-uitjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.