Vegan Oyster Mushroom Homemade Satay

Je zult het vlees niet missen als je deze Vegan Spiesjes probeert, gemaakt met Oesterzwammen en een vegan homemade satésaus. Serveer met een knapperige salade of sticky rice.

Ingrediënten

Oesterzwammen

Sojasaus

Sesamolie

voor de satésaus:

Kecap Garlic (Sigaya)

Basterdsuiker

Pindakaas

Kokosmelk

Sambal oelek

Bereiding

  1. Begin met het weken van de bamboespiesjes in water.
  2. Gooi de oesterzwammen in de sesamolie en sojasaus en rijg ze aan de spiesen.
  3. Verhit een grillpan of je grill op hoog vuur. Bak de spiesjes 5 minuten aan beide kanten of tot de champignons krokant zijn. Sprenkel er tijdens het koken voorzichtig de overgebleven sesamolie/tamari over. 
  4. Verwarm de kokosmelk, Kecap Garlic en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Voeg de sambal toe aan de satésaus, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is.
  5. Als de spiesjes gaar zijn, sprenkel je er een beetje saus over en serveer je de rest in een dipschaaltje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.