Tagliatelle all’Amatriciana

Tagliatelle all'Amatriciana is een klassiek Italiaans pastagerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de stad Amatrice in de regio Lazio in Italië. Het gerecht staat bekend om zijn eenvoudige maar smaakvolle ingrediënten. De basis van Tagliatelle all'Amatriciana bestaat uit tagliatelle-pasta, tomatensaus, guanciale (Italiaans gezouten varkensvet) of pancetta (gerookt Italiaans spek), uien, rode peper flakes en pecorino kaas.

Ingrediënten

Tagliatelle (ref. A10)
Arrabiata saus (ref. H10)
Chili vlokken (gedroogd)
Oregano
Pancetta blokjes
Zout/peper
Olijfolie
Pecorino

Bereiding

  1. Ontdooi de pasta in heet water (of leg van te vooren uit in de koeling).

  2. Bak de pancetta in olijfolie tot deze knapperig is.

  3. Zodra de pancetta gebakken is, voeg je de saus toe.

  4. Roer de pasta door de saus en voeg naar smaak chilivlokken toe.

  5. Meng het geheel en breng op smaak met zout en peper.

  6. Serveer op een bord en garneer met Parmezaanse kaas en verse oreganoblaadjes.

Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.