Recepten

Tagliatelle Cacio e Pepe

Tagliatelle Cacio e Pepe is een eenvoudig maar heerlijk Italiaans pastagerecht dat bekend staat om zijn rijke, romige kaas- en peperige smaak. De naam "Cacio e Pepe" betekent letterlijk "kaas en peper" in het Italiaans, en dat zijn dan ook de belangrijkste smaakmakers van dit gerecht.

Lees meer »

Courgetti Gamba's

Courgetti gamba is een gerecht waarbij zowel echte spaghetti als courgettepasta (courgetti) worden gecombineerd met garnalen (gamba's). Dit gerecht is geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditionele pasta, omdat courgetti wordt gemaakt van courgette in plaats van tarwepasta.

Lees meer »

Penne Arrabiata

Penne Arrabiata is een klassiek Italiaans pastagerecht dat bekendstaat om zijn pittige tomatensaus. "Arrabiata" betekent letterlijk "woedend" in het Italiaans, en deze saus krijgt zijn naam vanwege de pittige smaak die wordt verkregen door het gebruik van rode peper flakes of verse rode pepers.

Lees meer »

Tagliatelle all’Amatriciana

Tagliatelle all'Amatriciana is een klassiek Italiaans pastagerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de stad Amatrice in de regio Lazio in Italië. Het gerecht staat bekend om zijn eenvoudige maar smaakvolle ingrediënten. De basis van Tagliatelle all'Amatriciana bestaat uit tagliatelle-pasta, tomatensaus, guanciale (Italiaans gezouten varkensvet) of pancetta (gerookt Italiaans spek), uien, rode peper flakes en pecorino kaas.

Lees meer »

Spaghetti Vongole

Spaghetti vongole, ook bekend als linguine alle vongole, is een klassiek Italiaans pastagerecht waarbij spaghetti (of linguine) wordt gekookt met schelpdieren en een smakelijke saus. De naam "vongole" is Italiaans voor schelpdieren, en dit gerecht is vooral populair in Zuid-Italië, met name in regio's zoals Campanië en Sicilië, waar toegang is tot verse zeevruchten.

Lees meer »

Pansotti Salie-botersaus

Pansotti is een heerlijke pastasoort die afkomstig is uit de Italiaanse regio Ligurië. Deze pasta wordt traditioneel gevuld met een mengsel van groenten, kaas en kruiden, en geserveerd met een botersaus met salie.

Lees meer »

Spaghetti Primavera

Deze lekkere pasta kan je op diverse manieren bereiden. In de pan of wok vinden wij het lekkerst. Maar je kunt ook allle ingrediënten koud verwerken en als heerlijke kant-en-klare maaltijd verwarmen in een magnetron, turbochef of steamer.

Lees meer »