Tagliatelle Cacio e Pepe is een eenvoudig maar heerlijk Italiaans pastagerecht dat bekend staat om zijn rijke, romige kaas- en peperige smaak. De naam "Cacio e Pepe" betekent letterlijk "kaas en peper" in het Italiaans, en dat zijn dan ook de belangrijkste smaakmakers van dit gerecht.
![](https://primary.jwwb.nl/public/u/j/d/temp-untebdzztjtwmyqjdgux/tagliatellecacioepepe.jpg)
Ingrediënten
Tagliatelle (ref. A10)
Formaggio saus (ref. H7)
Pecorino
Peper
Zout
Olijfolie
Bereiding
-
Ontdooi de pasta in heet water (of leg van te vooren uit in de koeling).
-
Verwarm de saus in een pan.
-
Roer de pasta en de geraspte Pecorino door de saus.
-
Meng alles grondig en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer op een bord en garneer met extra peper en Pecorino.
Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.